Життя В США
3/14/23

Продовження гуманітарного паролю

А тепер прийшла і моя черга написати про це, бо знаю, що тисячі людей очікували цей закон і місця собі не знаходили.

Я, як і багато інших спеціалістів, відносились дуже спокійно до цього і була впевнена, що щось обов’язково придумають, бо ж не лишать тисячі людей нелегалами в країні. І всім, хто звертався до мене, рекомендувала не подаватись на ре-пароль, а чекати. От і дочекались

😉Поясню все простими словами:

1️⃣Новий закон стосується людей, які прибули в США в період з 24 лютого по 25 квітня 2022 року по гуманітарному паролі. Тобто це люди, які прибули в основному через Мексику і отримали гуманітарний пароль терміном на 1 рік і вже скоро він закінчується.

2️⃣Цим людям не потрібно нікуди звертатись, щоб продовжити своє перебування в США. Їхнє перебування буде автоматично продовжене ще на 1 рік.

3️⃣Для того, щоб мати документальне підтвердження свого продовженого паролю, приблизно через 4-5 тижні вам потрібно буде зайти на сайт I-94 https://i94.cbp.dhs.gov/I94/#/home , натиснути Get most recent I-94 і завантажити оновлену форму.

4️⃣Абсолютно усі люди, які прибули в Америку по паролю з 24 лютого по 25 квітня 2022 року, отримають продовження паролю, навіть якщо вони подались на TPS або притулок.

5️⃣Дозволи на роботу теж автоматично поновляться для тих, хто їх вже отримав раніше і в підтвердження цьому такі люди отримають форму І-797С поштою з цією інформацією і вона слугуватиме для продовження роботи чи водійських прав (для водіїв даоекобійників).

6️⃣Хто ще взагалі не подавався на дозвіл на роботу, ви можете це робити не оплачуючи державне мито $410. Для усіх людей, хто приїхав по гуманітарному паролю або U4U, дозвіл на роботу БЕЗКОШТОВНИЙ. Якщо ж потрібна моя допомога в цьому, я з радістю допоможу - звертайтесь в директ.

7️⃣Якщо ж ви від часу подання на свій теперішній дозвіл на роботу змінили своє місце проживання, то вам обов’язково потрібно сповістити про це імміграційну службу, заповнивши форму AR-11.

8️⃣ Пароль буде продовжено безперечно від дати закінчення попереднього ще на 1 рік