Переїзд
10/10/23

U4U це...

Доволі часто нас запитують: U4U — що це? Відповідаємо.

U4U — це особлива гуманітарна програма, прийнята в США після початку вторгнення РФ з метою спростити в’їзд українським біженцям.

Головна її відмінність полягає у тому, що громадяни України можуть знайти собі спонсора, який поручиться за них фінансово на термін їхнього перебування. Важливо знати, що спонсором може виступати лише фізична особа або група осіб. Будь-які організації не можуть бути спонсорами. Також спонсор не зобов'язаний вам допомагати фінансово, тобто ви маєте розраховувати на власні фінанси та прорахувати усі витрати на авіаквитки, проживання та ін.

Uniting for Ukraine

Програма U4U є тимчасовою та передбачає самостійний пошук спонсора. Роль держави у цьому випадку зводиться до контролю майнового стану вашого поручителя; а також контролю за потоком іммігрантів.

Отже, U4U це спосіб легального в’їзду до Сполучених Штатів Америки на два роки, з можливістю там працевлаштування та навчання.

Для того, щоб розпочати цей процес, ваш спонсор має подати онлайн заяву спеціальної форми l-134А. Форма заяви розміщена на сайті Служби громадянства та імміграції.

Варто пам’ятати, що Unite for Ukraine це не те саме, що в’їзд зі статусом біженця, оскільки американська влада не несе жодних витрат на утримання, за винятком окремих соціальних виплат.

Скільки чекати візу?

Всі новини про хід розгляду вашої справи будуть надходити вам на електронну пошту, тому її треба регулярно перевіряти. Якщо все гаразд, вам буде надано дозвіл на проживання на два роки.

Отже, коли вас запитають, United for Ukraine — що це, ви вже знатимете як відповісти. За відгуками, це одна із найпростіших форм приїзду українців в Штати з можливістю працевлаштування та перебування терміном до 2 років.. Цією можливістю вже скористались понад 100 тисяч українців.

Потребуєте більш детальної інформації про U4U та що це означає? Напишіть нам!